ENERGETSKA EFIKASNOST U NEGOTINU: Raspisan konkurs za preduzeća za ugradnju solarnih panela

S. M. J. 03. 08. 2022. u 16:39

ZA firme zainteresovane za radove na ugradnji solarnih panela na porodičnim kućama i stanovima, kao i kalorimetara, cirkulacionih pumpi, termostatskih ventila i delitelja toplote raspisan je konkurs koji traje do 22. avgusta.

Foto: S. Mladenovski

Opštinsko veće opštine Negotin donelo je odluku o raspisivanju javnog konkursa za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova.

Konkurs se odnosi na ugradnju solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe i unapređenje termotehničkog sistema putem ugradnje kalorimetara, cirkulacionih pumpi, termostatskih ventila i delitelja toplote, po javnom pozivu Uprave za finansiranje i podsticanje energetske efikasnosti.

Pravo učešća imaju zainteresovani privredni subjekti koji vrše nabavku i radove na ugradnji materijala, opreme i uređaja a po uslovima definisnim Pravilnikom u sufinansiranju mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji opštine Negotin.

Firme koje su zainteresovane za ove poslove, između ostalog, moraju da imaju i ateste za materijale i proizvoide, zaposlenog ili angažovanog inženjera elektrotehnike koji poseduje licencu u skladu sa zakonom kojim se uređuje izgradnja objekata, a koji će biti zadužen za izradu izveštaja za ugrađenu instalaciju solarnih panela za proizvodnju električne energije i da daju garanciju na inverter od minimalno pet godina, a na solarne kolektore od minimalno 10 godina.

Konkurs je otvoren do 22. avgusta.

Pogledajte više