RADIONICE ZA MALE NAUČNIKE: Uz koncerte najavljen i program "Noć u muzeju"

Z. Gligorijević

30. 07. 2022. u 06:01

OVOGODIŠNjI program "Prirodnjačkog centra Srbije" u Svilajncu će - pored "vođenih" tura i bioskopskih projekcija - biti obogaćen i edukativnim radionicama koje su namenjene prvenstveno deci i cilj im je da kod mališana probude želju da se bave naukom.

Foto Z. Gligorijević

Predviđeno je, tako, da najmlađi posetioci dobiju priliku da naprave svoj ram za slikanje, naprave različite skulpture fosila, proučavaju geološku prošlost naše planete i upoznaju prirodu baš onakvu kakva jeste.

Nadalje, svakog vikenda biće održavani i koncerti, pa je već za sutra u 19 sati najavljen nastup Baneta Rosića, koji se takođe prvenstveno obraća najmlađoj publici.

Najavljena je i tradicionalna manifestacija "Noć u muzeju", u okviru koje će svi posetioci imati priliku da u potpunom mraku, pomoću baterijskih lampi, šetaju kroz muzejske postavke - što se do sada pokazalo kao neverovatno iskustvo i zaista poseban doživljaj...

Foto Z. Gligorijević

Još jedna pogodnost je i činjenica da uz kupljenu ulaznicu za "Prirodnjački centar Srbije" svi posetioci dobijaju i pravo na besplatan ulaz na gradske bazene koji se nalaze odmah pored ove ustanove. To je, podsećaju Svilajnčani, jedinstven spoj nauke, obrazovanja i zabave na jednom mestu, kakav ne postoji bilo gde u Evropi.

Inače, ovu ustanovu godišnje poseti oko 100.000 znatiželjnika, a najveći deo čine - porodične posete.

Pogledajte više