I U VRŠCU KORONA UZELA MAHA: Za tri sedmice 20 puta više novozaraženih

Jelena J. Baljak 26. 07. 2022. u 20:39

VIRUS korona je i u Vršcu uzeo maha, pa je za svega tri sedmice broj novozaraženih na dnevnom nivou povećan preko dvadeset puta.

J.J.Baljak

Samo u poslednja 24 časa u tom južnobanatskom gradu registrovana su 54 nova slučaja zaraze, dok su tokom juna u tamošnjoj kovid-ambulanti od desetak pregledanih tek jedan do dva pacijenta bila pozitivna.

Zbog ovog naglog skoka, prošle sedmice je broj lekara u kovid-ambulanti povećan, pa ih sada ima dvoje, uz asistenciju još jednog u popodnevnim satima.

-Dnevno imamo između 35 i 45 prvih pregleda, od kojih je čak dve trećine pozitivno na virus korona. Sreća je što su to uglavnom pacijenti sa lakšom kliničkom slikom, pa se, oni koji su radno sposobni, vraćaju na posao posle samo sedam dana izolacije. Takođe, gotovo da i nema hospitalizovanih pacijenata – kaže dr Brankica Milićević iz Doma zdravlja Vršac.

U Južnom Banatu najviše novoobolelih je u Pančevu. U poslednja 24 sata tamo ih je registrovano 119. Sledi Vršac sa 54, Alibunar sa 27, Kovin sa 20, Bela Crkva sa 15, Kovačica sa 12, Opovo sa 8 i Plandište sa 7.

Pogledajte više