DOSANJALI I OTVORENE BAZENE: Gradonačelnik Šapca Dr Aleksandar Pajić najavio svojevrsni praznik sporta, na koji se čekalo godinama

V. Mitrić

25. 07. 2022. u 06:45

GRADONAČELNIK dr Aleksandar Pajić za danas najavljuje svečano otvaranje kompleksa otvorenih bazena u Šapcu.

Foto V. Mitrić

Kaže, radovi su završeni, a posle dve probna punjenja velikog bazena - zarad ispitivanja statike i hidroizolacije - obavljeno je i treće, pa je na red došlo i hlorisanje. Sada je, saznajemo, sve dovedeno u optimalno stanje za kupanje sugrađana.

- Šapčani će nove sadržaje moći da koriste od 26. jula, za kada je, u 10 sati, zakazan svojevrsni praznik sporta u našem gradu. Jer, ovdašnji ljudi će moći da uživaju i na otvorenim bazenima, ali i u postojećem zatvorenom bazenu. Veliku zahvalnost dugujemo lokalnoj firmi "Set" koja je, za manje od šest meseci, uspela da završi veliki posao, čime smo dokazali da naš grad zaista ima vrhunske privrednike, koji su u mogućnosti da završe velike projekte u najkraćem mogućem vremenu - kaže dr Aleksandar Pajić.

Dr Aleksandar Pajić, Foto V. Mitrić

Radno vreme otvorenih bazena biće od 10 do 19 sati, cena dnevne ulaznice za odrasle će iznositi 350 dinara, za decu do šest godina ulaz je besplatan, a mališani od šest do 12 godina plaćaće 200 dinara. Četiri puta više novca biće potrebno za takozvanu porodičnu kartu...

- Siguran sam da su ove cene pristupačne za sve sugrađane i da će sa velikim zadovoljstvom dolaziti na bazene - ističe dr Pajić.

- Razmotrićemo organizovanje noćnog kupanja, jer imamo mogućnost reflektorskog osvetljenja svih sadržaja. Posebna atrakcija biće podvodno osvetljenje velikog i malog bazena, što će dodatno upotpuniti radost zbog završetka projekta na čiju se realizaciju čekalo godinama.

Foto V. Mitrić

DIMENZIJE

OLIMPIJSKI bazen je dugačak 50, a širok 25, sa dubinom od dva metra. Mali bazen je dug 25 i širok 15 metara, sa metrom dubine, dok je takozvano bebi-kupalište kružno, prečnika 12 metara, sa dubinom od 40 centimetara.

 
Pogledajte više