KUPLJENO SEDAM KUĆA ZA MLADE POLJOPRIVREDNIKE U OKOLINI ZRENJANINA: Raste interesovanje među mladima (FOTO)

B.Grujić

21. 07. 2022. u 22:42

PO DVE porodice doseliće se u Tomaševac i Belo Blato, a po jedna u sela Perlez, Elemir i Mihajlovo, u okviru aktivnosti Ministarstva za brigu o selu i dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom.

Foto: Ministarstvo za brigu o selu/ Siniša Đukić

Tako je porodica Radul dobila kuću u Perlezu, Miškeljin u Elemiru,  Miler u Mihajlovu, dok su u Tomaševcu novi vlasnici kuća postale porodice  Babin i Pecić-Nikolić, a  Sič i Uzon-Paraljov u selu Belo Blato. 

Ukupno do sada, na teritoriji Zrenjanina, kupljeno 27 kuća u 13 sela, prošle godine kada je akcija pokrenuta, novim životnim prostorom obradovano je 20 porodica, a najviše kuća kupljeno je u Belom Blatu, ukupno do sada 6, Melencima i Tomaševcu po tri, Elemiru, Banatskom Despotovcu i Tomaševcu dve i po jedna kuća  u Aradcu, Lazarevu, Zlatici, Stajićevu, Orlovatu, Lukinom Selu i Botošu.

Foto: Ministarstvo za brigu o selu/ Siniša Đukić

- U okviru akcije koju trenutnu realizujemo "Da nam sela budu bliža" obilazeći sela saznali smo da raste interesovanje za kupovinu kuća, naročito u Perlezu, Mihajlovu i Lukinom Selu, gde se broj praznih kuća smanjuje - čestitajući novim vlasnicima kuća, naglasio je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, uz napomenu da je do sada u Belom Blatu Ministarstvo finansiralo otkup šest kuća, da je u Stajićevu broj stanovnika konstantno stabilan, dok su u Botošu takođe pozitivna demografska kretanja.

- Presrećni smo, započinjemo novi život i nadamo se da ćemo uživati u našem novom domu u selu Mihajlovo - uglas ističu supružnici Miler, koji će se ovih dana, sa svoje dvoje dece, uaeliti u renoviranu kuću u selu Mihajlovo u Zrenjaninu.

Foto: Ministarstvo za brigu o selu/ Siniša Đukić

Porodica Miler



 
 

Pogledajte više