BEZBEDNOST SAOBRAĆAJA U PARAĆINSKOJ OPŠTINI: Broj nezgoda prošle godine porastao za 6,6 odsto

Zorana Rašić 21. 07. 2022. u 17:59

PROŠLOGODIŠNjI izveštaj o stanju bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji paraćinske opštine bio je važna tema na 170. sednici Opštinskog veća održanoj u tom gradu.

Foto: Z. Rašić

Kako je obrazložio Nenad Stojković iz lokalnog Saveta za saobraćaj, u prošloj godini za 6,6 odsto porastao je broj nezgoda u ukupnom zbiru u odnosu na prethodnu 2020. godinu.

Dve osobe su izgubile život u saobraćajnim udesima koji su se dogodili na državnim putevima koji prolaze kroz opštinu Paraćin. Prema izveštaju policije, nepromišljene radnje vozača bile su uzrok.

Stojković je takođe naveo da se svi podaci iz izveštaja nalaze i u bazi podataka Agencije za saobraćaj, te da Savet i Opština stalno rade na povećanju stepena bezbednosti saobraćaja na lokalnim putevima i ulicama.

Da je ovo važna tema videlo se i po pitanjima i predlozima koje su dali članovi Opštinskog veća, a koji su se najviše odnosili na bezbednost biciklista, pešaka, zauzeće trotoara automobilima, postavljanje barikadnih stubića kako bi se to sprečilo...

Nakon diskusije, većnici su usvojili izveštaj o stanju bezbednosti saobraćaja u paraćinskoj opštini za 2021. godinu i uputili ga Skupštini opštine na dalje razmatranje.

Pogledajte više