NAJVEĆI USPEH VRŠAČKIH ĐAKA IKADA POSTIGNUT: Čak 28 njih se okitilo medaljom na republičkim takmičenjima

Jelena J. Baljak 04. 07. 2022. u 13:54

ŠKOLSKA 2021/2022. za vršačke osnovce i srednjoškolce bila je najuspešnija ikada, jer je čak 28 njih osvojilo neko od prva tri mesta na zvaničnim republičkim takmičenjima iz različitih oblasti – od fizike preko muzike do sporta.

Grad Vršac

Najveći uspeh ostvario je Ognjen Vujatović iz Gimnazije „Borislav Petrov Braca“, koji je postao prvak države na takmičenju iz istorije.

I njegove vršnjakinje iz Hemijsko-medicinske škole Tara Jovanović i Laura Lauš okitile su se zlatom na takmičenjima iz biologije, odnosno latinskog jezika, baš kao i još šestoro učenika Muzičke škole „Josif Marinković“ i devetoro đaka iz drugih obrazovnih ustanova.

Đaci su se jednako dobro pokazali u svim sferama, a posebno je važno to što dolaze iz gotovo svih osnovnih i srednjih škola u gradu. To je dokaz da se u vršačkim obrazovnim ustanovama jednako dobro radi sa svom decom.

Njihovo znanje i trud prepoznala je i lokalna samouprava, koja ih je nagradila knjigama, sezonskim propusnicama za Gradski bazen i uplatom od po 20.000 dinara.

Darove im je uručila gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović na prijemu u Gradskoj kući.

Pogledajte više