"ZAPLOVI MUZIKOM": Osmodnevni festival za ljubitelje klasike u Ćupriji

Z. GLIGORIJEVIĆ 01. 07. 2022. u 19:39

Festival muzičke izuzetnosti „Ravanelijus“ u Ćupriji će biti održan od 3. do 10. jula pod sloganom „Zaplovi muzikom“

Foto:"Ravanelius"

Organizatori festivala su Škola za muzičke talente, Muzička škola „Dušan Skovran“, Ustanova kulture i Turistička organizacija, a pokrovitelji su Ministarstvo kulture Vlade Srbije i opština Ćuprija.

Direktor Ustanove kulture koja je i oficijelni organizator festivala Stefan Stamenković ocenjuje da ovogodišnji festival pravi bitan iskorak u odnosu na prethodna dva festivala, jer će trajati osam dana. Program je koncipiran tako da će obuhvatiti sve starosne kategorije, ljubitelje klasične muzike, čak i profesionale kroz panel diskusije i predavanja, pa će svako moći da odabere nešto što će ga zainteresovati.

Direktorka Škole za muzičke talente Danijela Jović dodaje da je program ove godine obogaćen master klasevima poznatih umetnika i eminentnih pedagoga, pa pored učenika ove škole, ima i dosta polaznika „sa strane“.

Umetnički direktor ovog jedinstvenog muzičkog događaja, profesor na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu Dragan Đorđević, rodom iz Ćuprije, izdvojio je „Koncert radosti“, kojim će 3. jula u Muzičkoj školi „Dušan Skovran“ festival vrhunske muzike biti otvoren.

Festival muzičkih izuzetnosti “Ravanelijus“ 10. jula zatvoriće koncert „Veče arija“ velikim koncertom u dvorištu Škole za muzičke talente, kad će pod dirigentskom palicom Srboljuba Dimića nastupiti poznata sopranistkinja Sonja Šerić u pratnji kamernog orkestra Škole za muzičke talente.

Pogledajte više