DOBIĆE ŠIRI I BOLJI PUT: Započela rekonstrukcija seoskih drumova uništenih prilikom izgradnje “Miloša Velikog”

V. I.

28. 06. 2022. u 19:32

POČELA je rekonstrukcija lokalnih puteva u koji su uništeni prilikom izgradnje auto-puta “Miloš Veliki”, od Preljine do Pakovraća.

Foto: V. I.

Posebne probleme imali su meštani Rakove, jer su danonoćno kamioni prolazili pored njihovih kuća kako bi odvozili sav neophodan materijal za izgradnju auto-puta. Zato su lokalne vlasti sa državom ispunile obećanje i žitelji ovog mesta dobiće potpuno novi put, dosta bolji nego što je bio ranije.

- Konačno je došao taj dan, da sredimo naš put koji je bio u odličnom stanju, ali nadamo se sada da će sada biti bolji i kvalitetniji sa dva sloja, a bio je do sada samo sa jednim - rekao je Nikola Krupež, meštanin Rakove, napominjući da će novi put biti širi za oko 20 centimetra.

Gradonačelnik grada Čačka Milun Todorović istakao je da će ova saobraćajnica biti u dužini od pet kilometara i sto metara, širine pet metara sa svom potrebnom signalizacijom, kako vertikalno, tako i horizontalnom.

- Pre svega hvala stanovnicima MZ Rakova koji su dve godine unazad živeli u jako teškim uslovima, hiljade kamiona moralo je da prevozi kamen, pesak i sve ono što je bilo neophodno za gradnju auto-puta „Miloš Veliki“ od Preljine do Pakovraća. Trudili smo se zajedno da kineskim partnerima olakšamo koliko je to moguće, ali posebno leti kada su velike vrućine, ovde su bili oblaci prašine od ujutru do uveče. Kao što smo obećali dikretor JP “Putevi Srbije” Zoran Drobnjak i ja pre nekoliko meseci, evo za nekih dvadesetak dana konačno će doći kraj mukama. Postavićemo na ovom putu i dva ležeća policajca (kod Doma i kod crkve), jer očekujemo da će vozači voziti malo brže sada kada put bude nov - rekao je Todorović.

Pogledajte više