PONOVO STIGLE LAŽNE DOJAVE O BOMBAMA: Kontradivezioni pregledi u osnovnim školama Jablaničkog okruga

I. M. 16. 06. 2022. u 13:18

Na elektronske adrese većine osnovnih škola Jablaničkog okruga ponovo su stigle dojave da je u njihovim objektima postavljena bomba.

foto: I.Mitić

Od ranih jutarnjih sati direktori ovih obrazovnih ustanova prijavljivali su policiji ovakve pretnje i istovremeno obaveštavali razredne starešine, a oni roditelje, da deca ne dolaze u školu.

Učenici koji su došli na nastavu vraćeni su kućama. Časovi su u pojedinim školama organizovani putem interneta, dok u nekima nastava nije održana.

Kontradiverzioni pregledi su pokazali da su dojave lažne, pa su se pojedini đaci tokom prepodneva vratili u školske klupe, dok bi popodnevna nastava trebalo da bude održana prema redovnom rasporedu.

Nastava u srednjim školama Jablaničkog okruga odvijala se bez prekida, dok je dojava o navodno postavljenim bombama u osnovnim školama na teritoriji celog okruga bilo i 20. maja ove godine, kada je takođe došlo do privremenog prekida nastave u matičnim, ali i u izdvojenim odeljenjima ovih osnovnoškolskih ustanova.

Meta anonimne prijave o navodno postavljenoj bombi u ponedeljak je bio i leskovački Osnovno sud u čijoj zgradi rade i zaposleni u Osnovnom javnom tužilaštvu.

Stranke i zaposleni u ovim pravosudnim institucijama vratili su se u zgradu tek pošto je kontradiverzionim pregledom utvrđeno da je dojava, koja je stigla elektronskom poštom, bila lažna.

Pogledajte više