NAJVEĆI VINSKI DOGAĐAJ U REGIONU: Danas počinje 19. međunarodni festival vina „Interfest“

S. B. 16. 06. 2022. u 11:31

MEĐUNARODNI festival vina „Interfest“ u svom 19. izdanju, okupiće na Trgu slobode u Novom Sadu od 16. do 18. juna više od 90 učesnika, među kojima su i najuspešniji srpski vinari, male porodične vinarije kao i one velike, koji će ponuditi najbolje proizvode ljubiteljima dobre kapljice.

Interfest

MEĐUNARODNI festival vina „Interfest“ u svom 19. izdanju, okupiće na Trgu slobode u Novom Sadu od 16. do 18. juna više od 90 učesnika, među kojima su i najuspešniji srpski vinari, male porodične vinarije kao i one velike, koji će ponuditi najbolje proizvode ljubiteljima dobre kapljice. Svoja vina predstaviće i vinarije iz Mađarske, Hrvatske, Crne Gore i Slovenije, a ove godine, po prvi put će publika moći da proba i vina Slovačke. Osim vinske ponude, posetioci će biti u prilici da probaju i kvalitetne rakije, domaći viski i razne likere a biće upriličena interesantna gastronomska ponuda, poput kulena i sireva, a pored toga, biće moguće probati najlepše vojvođanske kolače, med i peciva.

- Brojne turističke organizacije i udruženja podržavaju svoje vinare i ubrajaju vinski turizam sve više u svoju ponudu, kombinujući druge proizvode sa vinskim putevima, pogotovo u Vojvodini- kaže Nataša Radišić, organizatorka manifestacije.- Tako ćemo ove godine objedinjeno videti ponudu Sremskih Karlovaca, Sombora, Vršca, Inđije, Žablja i Bačke Palanke, ali su sa nama i vina iz drugih krajeva Srbije. Naravno najbrojniji su, kako i uvek fruškogorski vinari, a Novi Sad će na ovogodišnem festivalu predstaviti svoje vinare i publikaciju, kao i izložbu posvećenu novosadskom putu vina.

Radno vreme Festivala je od 19 do 24 časa, ulaz je besplatan, a čaše i vaučere za degustaciju je moguće kupiti na festivalskom ulazu.

- Naš Festival vina se ubraja u nekoliko najznačajnijih događaja u Vojvodini i svake godine ima podršku Grada Novog Sada zbog doprinosa privredno-turističkom razvoju, sa posebnim akcentom na promovisanje i podizanje vinske kulture, ali i održavanju međunarodnih privrednih odnosa iz oblasti proizvodnje i promocije vina- ističe Nataša Radišić i naglašava da značaj Interfesta i van granica naše zemlje potvrđuju publika i proizvođači koji dolaze sa svih strana.

Pogledajte više