DODELIO IM GRADONAČELNIK: Zahvalnice somborskim policijskim službenicima

J. L. 15. 06. 2022. u 15:14

POVODOM obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova, Dana policije i slave Ministarstva, danas je gradonačelnik Sombora Antonio Ratković, priredio tradicionalni prijem za pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova koji su se istakli svojim predanim radom.

foto: Grad Sombor

Za ostvarene rezultate u radu, savesno i profesionalno obavljanje poslova, ručnim časovnicima nagrađeni su policijski službenici kapetan policije Miloš Borotić iz Odeljenja kriminalističke policije, zastavnik prve klase policije Zoltan Šarkezi iz Odsek za strance i suzbijanje iregularnih migracija, vodnik prve klase policije Milovan Cimeša iz Odeljenja saobraćajne policije i zastavnik policije Alen Bursać iz Odeljenja policije.

Posebne zahvalnice za dugogodišnji profesionalni i odgovorni rad ovom prilikom uručene su zameniku komandanta vatrogasno spasilačkog bataljona Dalibori Mrđenoviću iz Odeljenja za vanredne situacije, poručniku policije Vladimiru Blanuši iz Odeljenja kriminalističke policije, potporučniku policije Draganu Kojiću iz Odeljenja saobraćajne policije, zastavniku prve klase policije Milanu Milanoviću iz Odeljenja kriminalističke policije, mlađem inspektoru za upravne poslove Miri Kojić iz Odseka za upravne poslove, vodniku prve klase policije Marku Gostoviću iz Odeljenja policije, kao i policijskom referentu za upravne poslove Slađani Jegarčev iz Odseka za upravne poslove.

-Ovo je prilika da se zahvalimo svima koji posvećeno rade svoj posao. Saradnja između grada Sombora i Policijske uprave Sombor je na jednom izuzetnom nivou i nadamo se da i u budućnosti će ta saradnja biti još veća i bolja- poručio je gradonačelnik Ratković.

Načelnik Policijske uprave Saša Dmitrašinović istakao je da je prijem jedna lepa tradicije koja je dodatni podstrek policijskim službenicima da rade efikasnije i posvećenije.

-Posebno je značajno da smo zaista kroz istinski partnerski odnos sa našim Gradom, gradonačelnikom i njegovim timom, i pre svega sa našim građanima ostvarili onaj naš imperativ, a to je da Sombor bude miran i bezbedan grad - naglasio je načelnik Dmitrašinović osvrnuvši se na strateške prioritete u radu po pitanju borbe protiv kriminaliteta, suzbijanja najtežih vidova krivičnih dela, suzbijanja ilegalne trgovine opojnim drogama i smanjenje teških krivičnih dela, kako protiv života i tela, tako i imovinskih krivičnih dela sa elementima fizičkog nasilja.

Na današnjem svečanom prijemu predstavljeni su i zastavnik policije Milan Glušica iz Odeljenja kriminalističke policije, kojem je Ministarstvo unutrašnjih poslova dodelilo medalju trećeg stepena za posvećenost službi, kao i poručnik policije Tatjana Zuber iz Odseka za upravne poslove Policijske stanice Apatin kojoj je dodeljena zahvalnica za radni doprinos Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Pogledajte više