NA VISINI ZADATKA I kraljevački policajci obeležili svoj praznik

G. ĆIROVIĆ 15. 06. 2022. u 11:36

Prigodnom svečanošću u Multimedijalnom centru „Kvart“, Dan ministarstva unutrašnjih poslova, Dan Policije i svoju krsnu slavu – Svetu Trojicu, obeležili su i pripadnici Policijske uprave u Kraljevu (PUK).

G.Šljivić

Sumirajući rezulztate postignute tokom minulih godinu dna, konstatovano je da je na teritoriji koju pokriva PUK bezbednost građana i njihove imovine na visokom nivou.

- Broj krivičnih dela smanjen je za 13 odsto, smanjen je broj krivičnih dela sa elementima nasilja gde su kao posledica nastupile telesne povrede, a nije bilo nijednog slučaja nanošenja telesnih povreda vatrenim oružjem. Povećan je broj zaplena narkotika, a samo u jednoj takvoj akciji zaplenjeno je više od 320 kilograma marihuane – u najkraćem raportira potpukovnik policije Željko Rajković, načelnik PU Kraljevo.

G.Šljivić

Željko Rajković, načelnik Policijske uprave Kraljevo

Prema njegovim rečima, na centralnoj manifestaciji proslave u Beogradu, zakletvu je nedavno položilo i 40 policijsih službenika koji su radni odnos zasnovali u PUK.

- Osim toga, zahvaljujući ministru Vulinu, početkom ove godine u rad je pušten novi, savremeni objekat Policijske ispostave na Kopaoniku čiji je značaj višestruk s obzirom na blizinu kopnene zone bezbednosti i povećanje broja turista – dodao je Rajković.

Povodom praznika, načelnik Rajković je, zbog izuzeztnih rezultata i doprinosa u ostvarivanju bezbednosti građana, kao i iskazanog profesionalizma i efikasnog izvršavanja zadataka, uvećanjem koeficijenta plate nagradio 10 policijskih službenika.

G.Šljivić

Svečanost u kraljevačkom "Kvartu"
Pogledajte više