LOPOV SVE PRIZNAO: Pomak u istrazi velike pljačke kod Aleksandrovca

S. Babović

14. 06. 2022. u 06:45

KRUŠEVLjANIN B. P. (36) priznao je da je učestvovao u teškoj krađi, koja se u noći između 29. i 30. maja dogodila u Gornjem Rataju kod Aleksandrovca, kada su iz porodične kuće ukradene stvari čija se vrednost procenjuje na oko 60.000 evra.

Foto S. Babović

Kako saznaju "Novosti", osumnjičeni S. M.(31) iz Trstenika branio se ćutanjem, dok je G. N.(52) iz aleksandrovačkog sela Laćisled odranije u pritvoru zbog sumnje da je počinio slično krivično delo.

- Osumnjičeni B. P. je ispričao da su kuću "tipovali" jer su vlasnici u inostranstvu, kao i da su planirali da ukradenu robu prodaju i podele novac - navodi nezvanično izvor "Novosti".

- Na vreme su sprečeni da realizuju ceo plan.

Osnovno javno tužilaštvo u Brusu i pripadnici Policijske uprave Kruševac i policijskih stanica Aleksandrovac i Trstenik rasvetlili su, kako su "Novosti" ranije objavile, ovu veliku krađu. Dve osobe su uhapšena krajem prošle nedelje, dok je treća već bila u pritvoru. Prema informacijama iz policije, sumnjiče se da su iz kuće u vlasništvu sedamdesetjednogodišnje žene (identitet poznat redakciji "Novosti"), ukrali zlatan nakit, lovačko oružje i veću količinu raznih predmeta ukupne vrednosti od oko 60.000 evra.

- Pretresom stana G. N. pronađen je deo ukradenih predmeta, dok je policija u stanu B. P. pronašla lovačko oružje, kao i jednu automatsku pušku, tako da će protiv njega biti podneta i krivična prijava za krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija - predočeno je u policiji.

Pogledajte više