PLANINAR IZ ARADCA NA KROVU BALKANA: Drago Đokić se popeo na Musalu (FOTO)

B. Grujić

13. 06. 2022. u 09:47

DRAGO Đokić iz sela Aradac kod Zrenjanina, osim niza ekoloških akcija koje je sa grupom prijatelja realizovao ovog proleća, ostvario je najveći san, da se popne na Musalu, najviši vrh Balkana.

Foto: Privatna arhiva

Kao strastveni planinar, Drago se dugo pripremao za ovaj, nimalo lak i jednostavan poduhvat, a onda je krenuo i uspeo da sa Musale, koja pripada planinskom masivu Rila, u susednoj Bugarskoj, sa visine 2.925 metara uputi najlepši pogled na okolinu i iskreni pozdrav svima koji ga podržavaju.

- Nije bilo lako, od Carske Bistrice do vrha Musala, peo sam se bez gondula osam sati na usponu, dok mi je za silazak trebalo pet časova, a prepešačio sam ukupno 23 kilometra, uz neprekidan uspon 1.600 metara - pun utisaka priča najpoznatiji planinar iz Aradca.

- Da nevolja bude veća, baš na završnom usponu, pratila nas je kiša, ali nije pokvarila veliku želju da uspem i uživam u predivnom pogledu na fantastično jezero - dodaje Drago Đokić, srećan što na Musali nije bilo magle, koja je uobičajena i snega, pa je pogled bio fascinantan.

Poduhvat planinara iz Banata, kako sam kaže, ne bi bio moguć bez prijatelja iz planinarskih društava Avanturisti i prijatelji iz Sarajeva i Železničar iz Novog Sada, koji su zajedno sa njim postigli veliki uspeh i prevazišli izazov koji je uobičajen u karijeri uspešnog planinara.

Nastavljamo čišćenje Aradca

Pozitivan naboj i energija nakon uspešnog poduhvata nastavljaju se kroz novu ekološku akciju čišćenja starog druma, od Aradca do obale Tise.

Pogledajte više