HITNA SANACIJA PUTEVA U CELOJ OPŠTINI: Nakon velikog nevremena u Aleksandrovcu, zasedao Štab za vanredne situacije

S. BABOVIĆ

09. 06. 2022. u 15:19

NAJVEĆU štetu od olujne kiše, koja je juče u Aleksandrovcu pokrenula bujične potoke, pretrpele su ulice u centru i na periferiji gradskog naselja, predočeno je danas na zasedanju Štaba za vanredne situacije.

Foto: Fejsbuk/ B.Pribanović

Krenulo se sa hitnom sanacijom puteva kako bi se ublažile posledice nevremena.

- Za otklanjanje posledica poplave angažovali smo kompletnu mehanizaciju komunalnog preduzeća i jednu privatnu firmu - napominje Mirko Mihajlović, predsednik opštine Aleksandrovac.

- Nadamo se da će se situacija stabilizovati kroz nekoliko dana. Najviše štete bujične vode pričinile su centralnim gradskim ulicama i prigradskim naseljima od Puhovca do Stanjeva, a nešto manja šteta zabeležena je u naseljima Tržac, Ržanica, Rataje, Tuleš, Drenča, Pzhovac, Vratari, Raklja, Vrbnica.

Foto: Fejsbuk/B.Pribanović

Kuće dve porodice u užem gradskom jezgru oštećene su usled vode.

Pljuskovi i grmljavine praćene gradom, jakim vetrom i većom količinom padavina očekuju se i danas i u naredna dva dana i na teritoriji Kruševca, gde je juče dejstvovano sa 28 protivgradnih stanica i ukupno su potrošena 54 protivgradne rakete. Vatrogasci su pumpama u dva navrata izvlačili vodu iz podrumskim prostorija u kruševačkim domaćinstvima.

Pogledajte više