U INĐIJI JOŠ NOVIH 200 RADNIH MESTA: Za 10 dana još tri investitora, grade logistički centar i dve fabrike

S. KOSTIĆ

07. 06. 2022. u 07:52

U INĐIJI gde se realizuje jedna od najvećih i najvažnijih investicija u zemlji - izgradnja fabrike japanske kompanije "Tojo tajers" u čijim pogonima se proizvodnja očekuje već za mesec-dva i dalje vlada veliko interesovanje za investiranje.

Foto: S. K.

Samo u roku od deset dana potpisani su ugovori sa tri domaće kompanije koje će graditi svoje fabrike, gde će biti otvorena još 200 radnih mesta.

U Severoistočnoj radnoj zoni u Inđiji, gde posluje već nekoliko poznatih velikih kompanija, naći će se još tri firme, koje su se opredelile za pokretanje proizvodnje u ovom delu regiona.

- To su domaće kompanije, jedna će graditi logistički centar, a druge dve se bave građevinom, odnosno proizvodnjom betonske galanterije i armatura. Fabrike će biti površine od 3.000 do 10.000 metara kvadratnih, a ljudi ne moraju da brinu jer je u pitanju čista tehnologija - kaže Vladimir Gak, predsednik opštine Inđija.

Foto: S. K.

Vladimir Gak

MALO NEZAPOSLENIH

OPŠTINA Inđija ima jednu od najnižih stopa nezaposlenosti u Sremskom okrugu. Prema poslednjoj evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, u trci za posao nalazi se 1.464 osoba.

U lokalnoj samoupravi i dalje ne gube nadu, da će se jedan japanski automobilski gigant, zbog kojeg su odbornici na poslednjoj sednici SO Inđija, usvojili izmenu prostornog plana, opredeliti da baš ovde pokrene proizdvonju električnih automobila. Tako da sada Severoistočna industrijska zona koja se prostirala na 92 hektara, dobila je novih 900 hektara građevinskog zemljišta.

- Kada sam najavio da će Inđija biti najveće gradilište u Sremu, tada je nekima zvučalo pretenciozno, ali fabrike se grade, neke kompanije proširuju - naglašava Gak, očekujući da bi u ovoj godini posao trebalo da nađe blizu 1.000 radnika.

Završetkom pruge Beograd - Novi Sad, iz ova dva grada u Inđiju, stiže se za petnaestak minuta, što znatno skraćuje vreme do radnog mesta u koliko se neko opredeli za zaposlenje iz okolnih gradova i opština.

Pogledajte više