PO TREĆI PUT ZA KONSTANTINA: Današnja akcija „Humanitarni ponedeljak“ namenjena je Konstantinu Jankoviću

Lj. P. 06. 06. 2022. u 09:21

KAO i prethodna dva ponedeljka, i današnja akcija „Humanitarni ponedeljak“, namenjena je Konstantinu Jankoviću, jer je prethodna dva, bilo prikupljeno 55.780 dinara.

Foto: Gradsko zelenilo

 S obzirom na to da je iznos manji od 60.000 dinara, Pravilnikom o uslovima i načinu sprovođenja akcije zbog loših vremenskih prilika, predviđeno je da se akcija ponovi ovog ponedeljka.

Dok traje akcija „Humani ponedeljak“, ulaz na plažu se ne naplaćuje, a kartu zamenjuju dobrovoljni prilozi posetilaca, u skladu sa njihovim finansijskim mogućnostima. Kutije u koje građani mogu da prilože pomoć biće postavljene iz kapije Štranda od 8 do 19 časova.

Konstantin zbog nedostatka kiseonika na porođaju kasni u psihomotornom razvoju, a njegova dijagnoza je cerebralna paraliza infantilis spastika. Iza Konstantina je borba dugi niz godina, a predstoje mu još dve operacije fibrotomije u Rusiji. Novac koji će se prikupljati potreban je za Konstantinovo dalje lečenje kao i terapije koje slede.

Iz „Gradskog zelenila“ koje upravlja novosadskim kupalištem, obaveštava sugrađane, koji imaju potrebe za ovakvom vrstom pomoći, da svoje zahteve mogu doneti na glavnu blagajnu Štranda.


 

Pogledajte više