ĐACI NAJBOLJI AMBASADORI FRANCUSKOG: Ambasador Pjer Košar podelio diplome pirotskim gimnazijalcima

V.Ć.

02. 06. 2022. u 22:31

AMBASADOR Francuske u Srbiji Pjer Košar, i direktorka pirotske Gimnazije Ivana Kostadinović, podelili su diplome svršenim đacima pirotske Gimnazije, koji su se u minule četori godine školovali u bilingalnom odeljenju, gde su osim na maternjem nastavu pratili i na francuskom jeziku.

Foto: V.Ć.

Tom prilikom Košar je konstatovao da su pirotski đaci među sedam najboljih biliogvalnih odeljenja u Srbiji i da će oni biti najbolji ambasadori francuskog jezika. Školovanje u bilingvanom odeljenju, odnosno diploma stečena na ovaj način, svršenih srednjoškolcima pruža mnoge benefite u kasnijem školovanju na čitavom frankofonskom području. Tokom dana Košer je obišao francusku kompaniju „Mišlen“ ,odnosno „Tigar tajers“ gde je razgovarao sa menadžmentom.

Foto: V.Ć.

Takođe razgovarao je i sa gradonačelnikom Vladanom Vasićem,sa kojim su zaključili da je saradnja grada Pirota i Gimnazije sa ambasadom Fransuske i Francuskim institutom u Beogradu odlična.

Inače, zahvaljujući  bogatoj saradnji Pirota i Francuske, odnosno činjenici da u našem gradu postoji francuska kompanija, Pirot je poslednjih godina u internacionalnoj mreži „Mišlenovih gradova“, odnosno na mapi svih gradova u kojima ova prestižna gumarska imperija ima svoje fabrike.To znači da će se tokom leta pirotski gimnazijalci na internacionalnom kampu družiti sa vršnjacima iz mnogobrojnih gradova u svetu.

                                                                                                                                 

Pogledajte više