VRŠAC PRVI PUT NA BEOGRADSKOM MANIFESTU: Turistima zainteresovani za eko-destinacije

Jelena J. Baljak 29. 05. 2022. u 13:03

TURISTIČKA organizacija Vršca prvi put učestvuje na 8. Beogradskom manifestu – trodnevnom festivalu manifestacija, destinacija i degustacija, koji se još danas održava na Sava promenadi u Beogradu.

J.J.Baljak

Na manifestu učestvuju turističke organizacije preko 60 gradova i opština iz cele Srbije, a Vršac je, prema rečima turističkih radnika, privukao veliku pažnju prolaznika i potencijalnih gostiju.

-Beograđani i strani turisti, koji su posetili naš štand, veoma su zainteresovani za dolazak u Vršac, pre svega za naše eko-destinacije kao što su Vršačke planine, Zagajička brda, selo Šušara… Predstavili smo im i naš Put vina, vinsko selo Gudurica i nadolazeće vinske manifestacije Vinofest i Grožđebal – kaže Jasna Živković iz TO Vršac.

Vinofest će se održati 1. i 2. jula na Gradskom trgu u Vršcu, na kom će biti preko 60 izlagača iz zemlje i regiona.

-Među izlagačima na Beogradskom manifestu upoznali smo se i sa nekim novim vinarijama, koje su takođe zainteresovane da učestvuju na našem Vinofestu. Upravo su ta nova poznanstva još jedan benefit učešća na ovako velikim manifestacijama – dodaje Živkovićeva.

J.J.Baljak

Hram Svetog Save

Bila je ovo prilika i da novinarske ekipe iz cele Srbije turistički obiđu Beograd.

Turistička organizacija Srbije je za njih organizovala posete najvećim tustičkim atrakcijama našeg glavnog grada – Hramu Svetog Save i Sabornoj crkvi, Narodnom i Istorijskom muzeju, kao i muzeju Nikole Tesle, legatu Etnografskog muzeja – Manakovoj kući, Milenijumskoj kuli Gardoš u Zemunu i muzeju FK Crvena zvezda.

Bila je organizovana i turistička vožnja brodom po Savi, koja ide od ušća ove reke u Dunav, pored Beograda na vodi do mosta na Adi sa druge strane.

Pogledajte više