GRAD VRANJE OD SAOBRAĆAJNIH KAZNI PRIHODOVAO 22 MILIONA DINARA: Deo izdvojen za opremanje policije

Dejan Ristić 29. 05. 2022. u 12:46

Policijska uprava Vranje dobila je od grada donaciju u opremi u vrednosti od 559.680,00 dinara.

D. Ristić

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan MIlenković je, prilikom uručenja opreme, ukazao da će to doprineti još efikasnijem radu, jer podatak da su se prošle godine od naplaćenih kazni po osnovu saobraćajnih prekršaja u budžet grada slila 22 miliona dinara, govori da je policija dobro radila svoj posao. Cilj je, istakao je on, da se generalno poveća bezbednost u saobraćaju, a pre svega unapredi svest građana o neophodnosti poštovanja svih saobraćajnih propisa. 

- Posebno smo ponosni na činjenicu da smo jedna od prvih lokalnih samouprava koja je uvela praksu da iz ovog programa svaka beba dobije auto sedište. Osim toga zahvaljujući programu Saveta za bezbednost saobraćaja srednjoškolci sa dozvolom za upravljanje motociklima svake godine dobijaju moto kacige, a osnovci kacige i opremu za rolere, kao i svetla za bicikle. Takođe, organizovane su i brojne edukativne akcije, kako za mlade, tako i za odrasle učesnike u saobraćaju - rekao je Milenković. 

On je dodao da je u narednom periodu prioriet nastavak unapređenja sistema video nadžora u saobraćaju na teritoriji grada Vranja.

Načelnik Policijske uprave Vranje Saša Nedeljković, zahvalio se na prijemu u svoje lično i u ime Ministarstva unutrašnjih poslova i dodao da lokalna samouprava i Ministarstvo unutrašnjih poslova ulažu maksimalne napore da se bezbednost saobraćaja podigne na što viši nivo, a sve u ciju opšte zaštite stanovništva kako na području grada, okruga i Republike. 

Pogledajte više