NAGRADE ZA ISTORIJU Gradonačelnik Terzić primio predstavnike Kraljevačkog pozorišta

G. ĆIROVIĆ 23. 05. 2022. u 12:13

Odlukom stručnog žirija na nedavnom Festivalu profesionalnih pozorišta Srbije „Joakim Vujić“, Kraljevačko pozorište (KP) osvojilo je čak osam nagrada, što je najveći uspeh u istoriji teatra u gradu na Ibru.

G.Šljivić

Tim povodom predstavnike Kraljevačkog pozorišta primio je gradonačelnik dr Predrag Terzić koji je, čestitajući na uspehu, istakao da se Kraljevčani s pravom ponose najboljim teatrom u državi južno od prestonice.

- Učinićemo sve kako bi uslovi u Kraljevačkom pozorištu bili mnogo bolji. U rebalansu budžeta opredelićemo dodatna sredstva za programske aktivnosti i putovanja. Osim toga, moramo da pronađemo način da dobijemo saglasnost za nova zapošljavanja kako bi mladi glumci, koji godinama rade po različitim osnovama, konačno dobili ugovore na neodređeno vreme – poručio je gradonačelnik Terzić.

G.Šljivić

Nagrade Kraljevačkom pozorištu na Festivalu "Joakim Vujić"

Prvu nagradu na Festivalu, podsećamo, dobila je predstava „Crna ovca“ Kraljevačkog pozorišta, dok je komad „Trpele“ u koprodukciji sa Šabačkim pozorištem osvojio prvu nagradu kritike. Za najbolje glumačko ostvarenje priznanje su dobili ansambl predstave „Trpele“, Gorica Dinulović za više uloga u „Crnoj ovci“ i Nikola Voštinić za ulogu Poštenjaka u istoj predstavi. Nagrada za režiju i scenografiju pripala je Snežani Trišić, rediteljki predstave „Trpele“, dok je u konkureciji mladih glumaca za najboljeg proglašen Vladimir Jovanović.

- U veoma složenim uslovima radili smo obe predstave koje su ostvarile istorijski uspeh na jednom od najstarijih i najznačajnijih pozorišnih festivala u našoj zemlji – istakao je Miodrag Dinulović, direktor KP. - Verujem da ćemo naći sagovornika u Republičkoj komisiji za zapošljavanje koji će prepoznati da svi oni koji u našoj ustanovi čaroliju čine mogućom zaslužuju stalni posao. Navikli smo se da iz nemogućeg stvaramo moguće. Čini mi se da je vreme da tome dođe kraj i da konačno uživamo plodove svog višegodišnjeg rada i truda.

Pogledajte više