ZNANJEM DO POSLA Uručeni sertifikati o završenoj obuci budućim radnicima "Leonija" u Kraljevu

G. ĆIROVIĆ 20. 05. 2022. u 12:43

U SKLOPU partnerskog švajcarsko-srpskog projekta pod nazivom „Znanjem do posla“ i sporazumom sa kraljevačkom lokalnom samoupravom koji predviđa podršku na podizanju zapošljivosti mladih, u Školskom centru „Leonija“ u Kraljevu uručeni su sertifikati za uspešno obavljenu obuku budućim radnicima ove kompanije.

G.Šljivić

U prisustvu gradonačelnika Kraljeva dr Predraga Terzića i generalnog direktora „Leoni Srbija“ Pjerluđija Đionea ovom prilikom sertifikate za radnika na montažnoj liniji dobilo je ukupno 45 polaznika obuke, od kojih će 37 dobiti zaposlenje u kraljevačkom pogonu.

- Ponosni smo što nastavljamo trend razvoja i doprinosimo zapošljavanju mladih. U saradnji sa gradom Kraljevom i predstavnicima projekta „Znanjem do posla“ uspeli smo da mladima koji su u potrazi za boljom budućnošću pružimo priliku da znanja i veštine tražene na tržištu rada steknu u „Leoniju“ i tu potom nastave svoju karijeru, uz mogućnost napretka i daljeg usavršvanja – rekao je Đione.

G.Šljivić

Gradonačelnik Kraljeva dr Terzić u pogonu "Leonija"

U proizvodnoj jedinici u Kraljevu, najvećoj u Srbiji, „Leoni“ je do sada je zaposlio oko 4.000 radnika i tako posto najveći poslodavac u kraljevačkom kraju, s tim što planira da u radni odnods primi još oko 2.000 ljudi.

- Značajno je što mladi Kraljevčani imaju priliku da se zaposle u svom gradu, da ovde prave karijere i zasnuju porodice – poručio je gradonačečnik Terzić dodajući da će lokalna samouprava učiniti sve da i sa ostalim stranim i domaćim firmama uspostavi slične partnerske odnose.

Pogledajte više