SAŠA NIKOLIĆ PREDSEDNIK OPŠTINE KLADOVO: Održana konstitutivna sednica Skupštine opštine

S. M. J.

11. 05. 2022. u 15:34

DANAS je u Kladovu održana konstitutivna sednica Skupštine opštine na kojoj su izabrani predsednik i zamenik predsednika opštine, predsednik lokalnog parlamenta i članovi Opštinskog veća.

Foto: S.M.Jovanović

Saša Nikolić, diplomirani ekonomista, poverenik kladovskih naprednjaka, izabran je na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Kladovo za predsednika opštine, a Bojan Božanović, profesor matematike za njevog zamenika, nešto više od dva meseca nakon što su održani lokalni izbori. Za Nikolića i Božanovića je glasalo 19 odbornika od 28 koliko broji kladovski parlament.

Saša Nikolić je i u prethodnom mandatu bio na čelu opštine Kladovo, a svojevremeno je obavljao i funkciju opštinskog menadžera. Krajem prošle godine podneo je ostavku na funkciju predsednika kako bi omogućio da se 3. aprila održe lokalni izbori. Do imenovanja za novog-starog prvog čoveka ove podunavske opštine obavljao je funkciju predsednika Privremenog organa.

-Budućnost Kladova zasniva se na temeljima do sada urađenog  jer imamo  zadatak koji zahteva nastavak realizacije započetih projekata koji su bili prioritet u obnovi i izgradnji infrastrukture u gradu i 22 naseljena mesta u opštini Kladovo – rekao je, između ostalog, u ekspozeu Saša Nikolić, dodajući da su turizam, poljoprivreda i mala privreda prioritetni za razvoj ove opštine.

- Naša je obaveza da stvorimo bolje uslove za život svih građana, da vodimo odgovornu politiku. U ovogodišnjem budžetu za investiciona ulaganja opredelili smo 120 miliona dinara. Vremena su teška, izazovi su brojni, ali ako smo prošlu godinu završili brojnim infrastrukturnim radovima od asfaltiranja ulica do izgradnje eko-parka u Rtkovu i dečijeg igrališta u Novom naselju u gradu – kazao je Nikolić.

Foto: S.M.Jovanović

Radovan Arežina izabran za predsednika SO Kladovo

Radovan Arežina, diplomirani defektolog, prvi čovek kladovskih socijalista, član Predsedništva SPS i doskorašnji narodni poslanik predsednik je Skupštine opštine Kladovo. Za njega su glasala 22 od 28 odbornika. Arežina je odbornik u Skupštini opštine Kladovo od 2004. i u lokalnoj samoupravi bio na funkcijama zamenika i  predsednika lokalnog  parlamenta, kao i predsednika opštine. Na narednoj sednici biće izabran i zamenik predsednika lokalnog parlamenta.

-Konstituisali smo danas novu skupštinsku većinu koju čine SNS i SPS. Naš dogovor je da svim snagama nastavimo realizaciju započetih projekata kako same lokalne samouprave, tako i mnogih projekata koji su potpomognuti od strane Vlade Republike Srbije, a sve u cilju razvoja, posebno turističkih potencijala opštine Kladovo, ali i boljeg i kvalitetnijeg života svih naših građana i građanki- kaže Radovan Arežina.

Na sednici  je za sekretara Skupštine opštine Kladovo jednoglasno imenovan Branislav Jordačević, diplomirani pravnik.

Za članove Opštinskog veća izabrani su naprednjaci Đorđe Milenković, Saša Spasojević, Radosava Bogdanović i Bratislav Nikolić, kao i socijalisti Perica Panković, Milan Ristić i dr Kristina Petrović.

Inače, u novom skupštinskom sazivu izborna lista „Aleksandar Vučić- Zajedno možemo sve “ ima 14 odbornika, grupa građana „Pokret za Kladovo- dr Borislav Petrović“ devet, a socijalisti pet mandata.

Pogledajte više