UŽAS U PRIBOJU: Izgorela škola, sumnja se da je namerno zapaljena! (FOTO)

A. ROVČANIN 09. 05. 2022. u 16:47

NAJLEPŠA seoska škola u Srbiji 1974.godine, Osnovna škola “25.maj” u pribojskoj mesnoj zajednici Strmac, noćas je potpuno izgorela.

Foto: A. R.

Škola u kojoj je nekada bilo preko 300 đaka, zbog nedostatka učenika nije u funkciji već gotovo dve decenije. 

Na gašenju požaru angažovani su vatrogasci Rudog i Priboja, požar je  trenutno loklaizovan, a istražne radnje očekuju se tokom sutrašnjeg dana, kada se požar poptuno ugasi. 

Meštani Strmca su noć proveli u strahu i sumnjaju da je simbol sela i ovog kraja, neko namerno zapalio, jer su pre dva dana polupana stakla na prozorima pomoćnih objekata škole. Od države očekuju da se prekršioci pronađu i adekvatno kazne. 

Predsednik opštine Priboj Lazar Rvović primio je u ponedeljak delegaciju ovog sela i obećao puno angažovanje svih nadležnih organa u rasvetljavanju celog slučaja. Iako je sredstvima Opštine škola, pre dve godine prekrivena i zaštićena od daljeg propadanja, prvi čovek opštine Priboj oobećao je  potpuno obnavljanje objekta škole, koja bi nakon toga mogla dobiti i novu namenu, poput škole u prirodi za izvođenje rekreativne nastave.

Foto: A. R.

Inače, osmoljetka u Strmcu nalazi se na padinama planine Javorje, u pograničnom delu sa Bosnom i Hercegovinom odnosno opštinama Rudo i Čajniče.

Pogledajte više