RASPISAN KONKURS: Počeo upis dece u vrtiće u Zrenjaninu

B. G.

04. 05. 2022. u 12:51

PREDŠKOLSKA ustanova u Zrenjaninu raspisala je konkurs za upis dece predškolskog uzrasta od 6 meseci do 6,5 godina za školsku 2022/2023. godinu i to za celodnevni boravak dece od 6 meseci do 3 godine u jaslicama, dece uzrasta od 3 do 5,5 godina za celodnevni i poludnevni boravak i predškolaca, dece rođene od 1. marta 2016. do 28. februara 2017. godine.

GO Čukarica

Prijava za upis dece vrši se elektronskim putem na nacionalnom Portalu eUprava Republike Srbije od 4. do 31. maja, a sistem automatski pribavlja podatke iz Matične knjige rođenih i Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja, tako da roditelji ne pribavljaju ova dokumenta.

Prijava elektronskim putem nije moguća za roditelje koji nisu državljani Srbije, a za decu samohranih roditelja, žrtava nasilja u porodici, sa smetnjama u psihofizičkom razvoju, iz porodica koje koriste neki oblik socijalne zaštite, Predškolska ustanova u Zrenjaninu prihvata prijavu elektronskim putem, samo je potrebno da roditelji podnesu relevantnu dokumentaciju lično u Predškolskoj ustanovi.

Spiskovi dece koja su primljena u Predškolsku ustanovu za školsku 2022/2023. godinu biće blagovremeno istaknuti na Oglasnim tablama vrtića, a zanimljivo je da za upis dece u zrenjaninske vrtiće godinama unazad ne postoji lista čekanja i sva deca, čiji roditelji konkurišu, budu upisana. 

Pogledajte više