BEZ KOVID BOLESNIKA U BOLNICI: Epidemiološki presek u Pirotskom okrugu

V.Ć.

14. 04. 2022. u 11:20

NA PODRUČJU Pirotskog okruga u poslednja 24 časa testirano je 169 osoba, među kojima su 22 inficirane korona virusom, što je 13 odsto pozitivnosti, kažu u pirotskom ZZJZ i preciziraju da je u Pirotu zaraženo 16, a u okolnim mestima: Dimitrovgrad, Babušnica i Bela Palanka po dve osobe.

Foto: V.Ć.

Broj inficiranih je svakako veći, ali se ne javljaju svi lekarima.

Ohrabrujući su podaci, dodaju lekari, da u Opštoj bolnici u Pirotu, na kovid odeljenju trenutno nema nijednog pacijenta koji se leči od posledica zaraze i da u poslednje dve nedelje nije bilo nijednog smrtnog slučaja.

U kovid ambulanti pirotskog Doma zdravlja, u poslednja 24 časa obavljeno je 135 pregleda, od kojih je 61 prvi i 74 kontrolna, dok je u dečjoj kovid ambulanti bilo 168 pregleda: 100 prvih i 68 kontrolnih.

Kumulativne stope potvrđenih slučajeva na nivou okruga su u padu - kažu u Centru za prevenciju i kontrolu bolesti i procenjuju da je epidemiološka situacija u okrugu nesigurna, sa tendencijom prelaska u povoljnu.

Od početka godine na ovom području bila su 8.323 laboratorijski potvrđena slučaja zaražavanja, kao i 64 smrtna ishoda u pirotskoj bolnici.

BONUS VIDEO:

RANI BEHAR U SMEDEREVSKIM VOČNjACIMA: Procvetale rane trešnje i breskve

Pogledajte više