U NEGOTINU ODRŽANA OPŠTINSKA SMOTRA RECITATORA: Najbolje su Milica, Jovana i Lea

S. M. J. 13. 04. 2022. u 16:28

Ovogodišnja opštinska smotra recitatora „Pesniče naroda mog“ u organizaciji Doma kulture „Stevan Mokranjac“ i Narodne biblioteka „Dositej Novaković“, pod pokroviteljstvom lokalne samouprave, održana je onlajn.

Foto: S.M.Jovanović

Najbolji recitatori opštine Negotin za 2022. godinu su Milica Ćosić, učenica Negotinske gimnazije (na slici) u starijem uzrastu, Jovana Lekić, učenica OŠ „Vuk Karadžić“ u srednjem uzrastu i Lea Rajić iz OŠ „Vera Radosavljević“, u mlađem uzrastu.

U mlađem uzrastu, od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, drugo mesto pripalo je Nikolini Jevrić iz OŠ „Vera Radosavljević“, a treće Trifunu Đorđeviću iz OŠ „Branko Radičević“.

U srednjem uzrastu, od petog do osmog razreda, drugoplasirana je Mina Radivojević, učenica OŠ  „Vera Radosavljević“, dok je treće mesto pripalo Lenki Vuković iz negotinske OŠ „Branko Radičević“ .

U kategoriji učenika srednjih škola gimnazijalke Ema Orelj i Elena Stingić osvojile su drugo, odnosno treće mesto i priliku da se zajedno sa ostalima takmiče na okružnoj smotri, koja će, takođe, biti održana u onlajn formatu, 14. aprila u negotinskom Domu kulture.

Stručni žiri u sastavu mr Verica Rakonjac Pavlović, profesor srpskog jezika i književnosti iz Beograda, Predrag Grbić, glumac i Miroslav Stojmenović, profesor srpskog jezika i književnosti iz Zaječara za izražajno kazivanje poezije pohvalio je Nikoliju Frunzarelović iz OŠ „Vuk Karadžić“, Anju Tričković iz OŠ „Vera Radosavljević“ i Milicu Jevremović, učenicu Negotinske gimnazije.

Tradicionalnom takmičenju recitatora opštine Negotin ove godine odazvalo se 25 osnovaca i srednjoškolaca.

Pogledajte više