ZARAŽENO JOŠ JEDNO DETE: Epidemija virusa korona u rudničko-takovskom kraju

M. Bošnjak

12. 04. 2022. u 15:31

DOBRE su vesti iz kovid zone Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu: tokom minula 24 sata srećom nema preminulih. Broj hospitalizovanih pacijenata u toj „crvenoj“ zoni trenutno je sedam.

Foto: M.Drobnjak

- Kod jednog pacijenta potvrđen je virus korona, šest ima negativan rezultat testiranja. U protekla 24 sata primljena je jedna osoba sa simptomima koji ukazuju na taj virus, dve su otpuštene na kućno lečenje – potvrđuje dr Predrag Šutić, v. d. direktora te bolnice.

I Dom zdravlja u ovom gradu danas zvanično potvrđuje da se smanjuje broj novozaraženih virusom korona. Po poslednjim zvaničnim podacima, ima ih još četvoro, od kojih jedno dete. Ova ustanova dodaje da su u njenoj kovid ambulanti u danima proteklog vikenda pregledane ukupno 123 osobe, među njima u Pedijatrijskoj kovid ambulanti i 60 dece.

Od marta 2020. godine, to jest od početka epidemije kovida -19 do danas, u rudničko-takovskom kraju preminule su 243 osobe. U celom tom periodu korona virusom ukupno ih je, prema dosadašnjim zvaničnim podacima, zaraženo 10.267. Od tog broja, samo od početka avgusta prošle 2021. godine do danas, obolelo je njih 8.146 od kojih 1.108 dece.

Pogledajte više