HUMANITARNI KONCERT ZA NARODNE KUHINJE NA KIM: Udruženje za očuvanje srpske tradicije i kulture „Šiljkan" u Ustanovi kulture "Božidarac" (FOTO)

D.Z.

10. 04. 2022. u 16:49

UDRUŽENjE za očuvanje srpske tradicije i kulture „Šiljkan“ iz Beograda i istoimeni folklorni ansambl tokom ovog vikenda organizovali su humanitarni koncert u Ustanovi kulture „Božidarac“ od čijih prodatih ulaznica se nabavljaju potrebštine za rad narodne kuhinje "Majka devet Jugovića" na Kosovu i Metohiji koja radi pri eparhiji Raško-Prizrenskoj.

D.Z.

Kako ističu iz ovog Udruženja, koje slične humanitarne koncerte organizuje već nekoliko godina unazad, interesovanje za koncert je bilo veliko, zbog čega će uslediti novi humanitarni koncerti.

D.Z.

- Ovo Udruženje pored tradicionalne pomoći narodnoj kuhinji "Majka devet Jugovića" na KiM poznato je i po svom širem humanitarnom radu. Za pet godina svog postojanja iza sebe imaju organizovano preko 35 humanitarnih koncerata kao i petnaestak drugih humanitarnih akcija - navode iz “Šiljkana” dodajući da je delovanje i rad ovog Udruženja prepoznao i blaženopočivši Patrijarh Srpski gospodin Irinej koji im je dao blagoslov za kulturno – duhovnu misiju Udruženja.

Inače, Folklorni ansambl ovog Udruženja za kratko vreme postao je član međunarodne organizacije CIOFF kao i član Saveza folklornih ansamblana Srbije.

BONUS VIDEO: 

SNEG VEJE NA BOBIJI: Zabelela se srpska planina u aprilu

Pogledajte više