ZA BOLJU SARADNJU Predstavnik Britanskog saveta posetio OŠ "Četvrti kraljevački bataljon"

G. ĆIROVIĆ 01. 04. 2022. u 10:56

U cilju ostvarivanja još bolje saradnje u sferi dvojezične nastave, Osnovnu školu „Četvrti kraljevački bataljon“ u Kraljevu posetio je Nebojša Đurić, direktor odeljenja za ispite Britanskog saveta u Beogradu.

priv.arhiva

Ovom prilikom, u školskom amfiteatru održana je radionica na kojoj su učenici dvojezičnih odeljenja, pored ostalog, na engleskom jeziku diskutovali o aktivnostima Britanskog saveta i mogućnostima polaganja ispita na kraju osnovne škole.

- Prvenstvena uloga Britanskog saveta je saradnja Ujedinjenog Kraljevstva sa ostalim zemaljama na polju kulture, obrazovanja, umetnosti i ljudskih prava negujući strategiju jednakosti, raznolikosti i inkluzije, kao i na mnogobrojnim projektima koje ova organizacija osmišlja i finansira – naglašava Tanja Radović, koordinator dvojezične nastave u ovoj školi.

Nakon radionice, na sastanaku sa direktorkom Marinom Vučinić razgovaralo se o načinima i uslovima polaganja ispita iz engleskog jezika učenika koji završavaju osnovnu školu i žele da dobiju međunarodni sertifikat, kao i nastavnika koji žele da se uključe u dvojezičnu nastavu.

Pogledajte više