PAPRENE KAZNE ZBOG NEPOŠTOVANJA PROPISA: Udar po džepu za sve koji pale vatru, petorica dobila prekršajne prijave

V. Ć.

30. 03. 2022. u 15:23

U PROTEKLA dva dana na području grada Pirota, buknulo je 18 požara na otvorenom. Protiv petorice vinovnika paljevina biće podnete prekršajne prijave, ali će se sa sankcijama suočiti i ostali čim budu otkriveni-saopštila je pirotska policija, odosno Odeljenje za vanredne situacije.

Foto: V. Ćirić

Uz apel da se ne pali vatra na otvorenom jer se na taj način ugrožava bezbednost ljudi i imovina, konstatuje se da je kazna za fizička lica koja se oglušu o zakon 10 do 50 hiljada dinara, a za pravna lica od 300 hiljada do milion dinara. Paljenje vatre na otvorenom moguće je samo na mestima koja su jasno označena za to i nalaze se na najmanje 200 metara od ivica šuma.

Foto: V. Ćirić

Odeljenje za vanredne situacije zajedno sa policijom kontorlisaće poštovanje propisanih mera i sankcionisati sve koji se ogluše o njih-navodi se u saopštenju.

Inače, narednih dana će pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva obići sve seoske mesne zajednice i držati predavanja meštanima o opasnostima loženja vatre na otvorenom porilikom poljskih radova i uništavanja biljnih ostataka na njivama i u voćnjacima. U protkelmom periodu broj požara na otvorenom, na nivou okruga je trostruko veći nego u istom periodu lanjske godine.

Pogledajte više