STUDENTSKA MENZA U SPENSU POČELA DA RADI: Ručak radnim danima za 500 studenata

Z. GRUMIĆ 28. 03. 2022. u 17:30

STUDENTSKI centar Novi Sad otvorio je danas, u prizemlju Sportskog i poslovnog centra „Vojvodina“, novi restoran od 127 kvadrata u kojem će svakog radnog dana od 11 do 14,30 časova biti posluživan ručak za 500 studenata.

Studentski centar

Kako je navedeno u saopštenju, u Studentskom centru smatraju da će ta nova menza u popularnom Spensu značajno rasteretiti glavnu studenstku menzu u univerzitetskom kampusu, u kojoj se dnevno posluživalo više od 6.000 obroka.

Pomoćnica kuvara Violeta Ožegović očekuje da će studenti biti zadovoljni jer je jelovnik, prema njenim rečima, vrlo raznovrstan i nutricionistički kvalitetno izbalansiran.

- Kuhinja Studentskog centra "Novi Sad" radi u dve smene a obroke priprema 100 ljudi. Za potrebe rada nove menze neće biti angažovani novi radnici – napominje Violeta Ožegović.

Student Pravnog fakulteta Borislav Petrović iz Banatskog Velikog Sela kaže da je restoran odlično uređen i da mu se sviđa to što je blizu fakulteta i što će manje čekati da stigne na red.

- Pošto je Pravni fakultet blizu uvek stignem da uklopim obroke a ručak nikad ne propuštam jer je zaista kvalitetan. Riža i bečka šnicla su mi omiljeni izbor jela - dodaje Petrović.

Studentski centar je ugovor o zakupu i renoviranju prostora potpisao krajem februara. Pre otvaranja, prostorije su temeljno rekonstruisane i pretvorene u savremeni, moderno opremljen restoran za studente. Za sada će se u novoj menzi posluživati ručak a u planu je i serviranje tri obroka dnevno, navedeno je u saopštenju.

Pogledajte više