PROJEKAT "MOJ POSLANIK: Radovanu Arežini nagrada za najaktivnijeg političara istočne Srbije

S. M. J. 26. 03. 2022. u 22:03

RADOVAN Arežina, narodni poslanik Socijalističke partije Srbije iz Kladova najaktivniji je narodni poslanik iz istočne Srbije, rezultati su projekta “Moj Poslanik”, koji sprovodi Timočki omladinski centar iz Zaječara.

Foto: S.M.Jovanović

Radovanu Arežini, prvom čoveku kladovskih socijalista i članu predsedništva SPS-a, ali i dugogodišnjem odborniku u lokalnom parlamentu u Nišu je uručena nagrada za najaktivnijeg narodnog poslanika istočne Srbije na redovnoj godišnjoj konferenciji projekta “Moj poslanik”, koju je pokrenulo 2016. udruženje “Proaktiv” iz Niša, a u saradnji sa donatorima proširena je na Zaječarski, Borski, Rasinski i Raški okrug.

Projekat je u Borskom i Zaječarskom okrugu sprovodio Timočki omladinski centar iz Zaječara.

- Sa realizacijom projekta smo počeli neposredno pre izbora 2020. godine i prva aktivnost nam je bila praćenje te izborne kampanje. Mi smo od 2020. do 2022. godine pratili rad narodnih poslanika i informisali građane o  učešću u donošenju odluka, odnosno da preko platforme ,,Moj poslanik’’ mogu da komuniciraju sa poslanicima i postave im pitanja- rekla je na konferenciji za novinare Dunja Marušić iz Timočkog omladinskog centra.

U prethodnom sazivu Narodne skupštine iz Zaječarskog i Borskog okruga interese građana zastupalo je troje poslanika u poslaničkoj grupi “Aleksandar Vučić – Za našu decu”, Dragana Branković Minčić iz Zaječara, Adrijana Pupovac iz Bora i Mladen Bošković iz Negotina, dok je kao narodni poslanik u poslaničkoj grupi “Socijalistička partija Srbije” bio Radovan Arežina.

- Najaktivniji poslanik je Radovan Arežina sa 16 javljanja, koji i nije bio član Parlamenta puni mandat, već samo od maja 2021. godine, nakon podnošenja ostvake poslanice Jelice Sretenović koja je bila u istoj poslaničkoj grupi. Kada su ostali poslanici u pitanju Mladen Bošković je u prethodne dve godine ima 19 javljanja, od toga 12 javljanja u periodu april 2021 – mart 2022, Adrijana Pupovac 15 javljanja, od toga devet u period april 2021 – mart 2022, a Dragana Branković Minčić dva javljanja, od kojih je jedno bilo u period april 2021 – mart 2022. godine – dodaju u Timočkom omladinskom centru.

Pogledajte više