PRIKAZALI SVOJE SPORTSKO UMEĆE: Mini sajam sporta za decu u Sečnju

B. G. 24. 03. 2022. u 21:35

MALI Sajam sporta za decu osnovnoškolskog uzrasta od petog do osmog razreda, okupio je u centru Sečnja, na sportskom terenu Rukometnog kluba Hercegovinana, preko 200 devojčica i dečaka, koji su bili dobri domaćini predsedniku Sportskog saveza Srbije, olimpijskom šampionu u rvanju, Davoru Štefaneku i generalnom sekretaru, Goranu Marinkoviću.

Foto: B.G.

Po starom dobrom običaju, da se u goste ne dolazi praznih ruku, Štefanek i Marinković su u Sečanj doneli su koševe, na poklon Kancelariji za mlade, koji će biti montirani na terenu u mestu Jaša Tomić.

– Prelepo je videti ovoliko dece na jednom mestu i svi oni treniraju i sanjaju pobednička postolja u sportu kojim se bave. Mi smo tu da im pomognemo, omogućimo bolje uslove za trening. Oprema koju smo doneli i Mali sajam sporta koji smo organizovali, smernica su kako treba popularisati bavljenje sportom - naglasio je Štefanek, pozdravljajući ljubazne domaćine među kojima su, uz Miomiru Milošević, predsednicu privremenog organa opštine Sečanj, Predraga Rađenovića, Nebojšu Meljanca, Darka Vukoja, bili i proslavljeni rukometaši Momir Rnić i Nedeljko Vučković.


VIOLETA SPECIJALNI GOST
Violeta Todorov, devojka rođena.bez obe šake, koja je reprezentativka Srbije u paratekvondou, bila je specijalni gost Malog sajma sporta u Sečnju i ona je deci pričala o svojim iskustvima sa velikih takmičenja. 

Štefanek je zajedno sa legenardim olimpijcem, Momirom Rnićem, pričao sa najmlađim sportistima na temu kako se postaje šampion u fudbalu, košarci, rukometu, odbojci, karateu.

U okviru sajma, organizovana su predavanja za trenere i mlade sportiste, a članovi Saveza za predškolski sport i fizičku aktivnost održali su zajednički trening sa predškolcima u okviru akcije, Sport je važan da bi bio zdrav i snažan.

Pogledajte više