CILJ DA POVEŽEMO SVE GRADOVE: Ministar Momirović otvorio Međunarodni sajam saobraćaja u Novom Sadu

Z. GRUMIĆ

17. 03. 2022. u 20:49

U SRBIJI se danas gradi i projektuje više od 1.200 kilometara auto-puteva i brzih saobraćajnica, ali moramo još mnogo da uložimo u razvoj saobraćaja kako bismo dodatno povezali sve naše gradove, istakao je juče u Novom Sadu ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

Foto Pres služba Pokrajinske vlade

Otvarajući četvrti Međunarodni sajam saobraćaja na Novosadskom sajmu, ministar je rekao da je Srbija, pre svega nekoliko godina, imala nasleđenu infrastrukturu "ne iz 90-ih nego iz 70-ih godina" prošlog veka i da je malo gradova u zemlji bilo povezano.

- Sada se stvari menjaju. Trenutno gradimo deset auto-puteva, završavamo brzu prugu, kupujemo brze vozove i tako stvaramo najkvalitetniju železničku infrastrukturu u jugoistočnoj Evropi.

Sa velikim zadovoljstvom ističući da će brza pruga Beograd - Novi Sad ove subote biti puštena u komercijalnu upotrebu, Momirović je naglasio da će tako na najbolji način biti spojena naša dva najveća grada, u kojima se stvara više od 65 odsto BDP-a Srbije.

Ove godine, kako je najavio, treba da počne i izgradnja auto-puta Beograd - Zrenjanin - Novi Sad i brze saobraćajnice, kolokvijalnog naziva "Osmeh Vojvodine", koja će povezati Sombor i Kikindu, uključujući i niz drugih gradova i mesta na toj trasi od severozapada Bačke do severoistoka Banata.

Pokrajinski sekretar za saobraćaj Ognjen Bjelić istakao je da je u Vojvodini vidljivo značajno poboljšanje u saobraćajnoj infrastrukturi i kao jedan od najvažnijih projekata, čija je realizacija u toku, izdvojio Fruškogorski koridor.

ČINIMO SVE DA I DRAŽIĆA IZVUČEMO

ZAHVALjUJUĆI velikom angažovanju širokog kruga ljudi u državnim organima i drugim organizacijama i institucijama, više od 50 naših vozača i kamiona uspelo je da se izvuče iz Ukrajine, izjavio je Momirović i poručio da se čini sve kako bi se izvukao i Aleksandar Dražić, koji je u skloništu u Kijevu.

- Želim i Dražiću da pošaljem poruku da radimo sve što je u našoj moći da izvučemo i njega - istakao je Momirović.

Pogledajte više