POKAZALI SU KO SU I KAKVE SU IM NAMERE: Vučević reagovao nakon napada na novinarku tokom sednice o GUP-u

Novosti online

15. 03. 2022. u 19:19

GRADONAČELNIK Novog Sada Miloš Vučević reagovao je zbog pretnji i vređanja kojem je danas bila izložena novinarka portala NS Uživo dok je izveštavala sa sednice Komisije za planove o Generalnom urbanističkom planu.

Foto Ž. Knežević

- Ti "aktivisti", kako sebe nazivaju, koji su došli da pištaljkama, psovkama, uvredama i fizičkim nasiljem iskažu svoje neslaganje sa jednim urbanističkim planom, pokazali su ko su zapravo i kakve su im stvarne namere. Sramno je i neprimereno da se vređa, preti i izvrgava ruglu jedna žena - rekao je Vučević.

On dodaje da je nedopustivo da se novinari diskriminišu, i da im neko ne dozvoljava da rade svoj posao.

- Pozivam strukovna udruženja da reaguju povodom napada na svoju koleginicu, da zaštite novosadske novinare koji su i danas bili žrtve politikantskog potkusurivanja i predizbornih okršaja onih koji nemaju hrabrosti da izađu na izbore već se kriju iza navodnog aktivizma - zaključio je Vučević.

Podsećamo, ovo je već drugi put da se prekida rad javne sednice Komisije za planove o Generalnom urbanističkom planu razvoja Novog Sada.

Prethodni put pripadnik Stranke slobode i pravde Brajan Brković je sa nekolicinom svojim pristalica zapalio dimnu bombu, dok je danas direktor "Urbanizma" Dušan Miladinović poliven vodom, koju su "aktivisti" prosuli i po njegovom kompjuteru.

Oni su takođe duvali u pištaljke i vikali, čime su onemogućavali normalan rad sednice.

Pogledajte više