NA GROBU VENAC OD MARKA I MARIJE: U Požarevcu obeleženo 16 godina od smrti Miloševića

D. N. 11. 03. 2022. u 11:58

U POŽAREVCU je danas obeleženo 16 godina od smrti nekadašnjeg predsednika SR Jugoslavije i Srbije, Slobodana Miloševića (1941-2006), u dvorištu njegove porodične kuće u Nemanjinoj 41.

D.N.

Tim povodom, vence na njegov grob položili su predstavnici SPS-a, Srpske radikalne stranke i Pokreta socijalista, kao i brojni građani.

- Vreme Slobodana Miloševića ostaće večiti spomenik u borbi srpskog naroda za samostalnost, u vreme kada je srušeno međunarodno pravo.

Danas su mnogi, i na istoku i na zapadu, koji su osuđivali Miloševića, suočeni pred svojim vratima sa istim problemom – istakao je Šainović.

I ovog puta, kao i ranijih godina, prvi posetioci na grobu zatekli su venac od dvoje dece Miloševića – Marije, koja živi u Crnoj Gori, i Marka, koji već godinama boravi u Rusiji.

Milošević je izručen Međunarodnom sudu za ratne zločine u Hagu, 28. juna 2001. godine, a u njegovom pritvoru umro je 11. marta 2006. godine.

Sahranjen je 18. marta 2006. godine, pod lipom u dvorištu porodične kuće, gde od pre tri godine počivaju ostaci i njegove supruge, Mire Marković, koja je preminula u Moskvi, 14. aprila 2019. godine.

Pogledajte više