NARODNA KUHINJA POD NOVIM KROVOM: Druga faza radova se privodi kraju

B.G.

07. 03. 2022. u 08:31

DRUGA faza radova na adaptaciji prostora od 165 kvadrata Crvenog krsta u Ulici Miroslava Tirša u Zrenjaninu odvija se punim intenzitetom, a tu će biti novi distributivni punkt Narodne kuhinje i magacinski prostor.

Foto: grad Zrenjanin

Trenutno su u toku radovi na zameni krovnog pokrivača, umesto dotrajalih salonit ploča, postavljena je nova izolacija, zamenjena drvena građa i montiran trapezni lim sa opšivkom, a predviđeno je i uređenje unutrašnjosti prostora i malterisanje.

- Ovo neće biti samo distributivni punkt, nego i prostor gde će korisnici moći da konzumiraju tople obroke - poručuju iz Crvenog krsta u Zrenjaninu, uz napomenu da će biti rešeni svi dosadašnji problemi vezani za nedostatak magacinskog prostora.

Distribucija humanitarne pomoći obavljala se u krajnje neadekvatnim uslovima, pomoćnim prostorijama, garažama, koje ne zadovoljavaju minimum standarda za skladištenje prehrambenih proizvoda, mada je zrenjaninski Crveni krst redovno vršio dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju.

- Veliki problem imali smo i sa prijemom humanitarne pomoći, kada pristignu šleperi i ne mogu da priđu, pa se istovar vršio ručno - ističe Aleksandra Tanasijević, sekretar Crvenog krsta, ističući da je tokom 2021. godine zaprimljeno i distribuirano 260 tona humanitarne pomoći i da se u dosadašnjim prostorijama Crvenog krsta u Zmaj Jovinoj ulici vršila svakodnevna isporuka 262 topla obroka, korisnicima Narodne kuhinje. 

 

Pogledajte više