OSMESI ZA DIVNO DRUŽENJE: Učenici osnovnih škola iz Gračanice na petodnevnom odmoru na Goču kod Kraljeva

G. ĆIROVIĆ

04. 03. 2022. u 06:15

U SKLOPU dugogodišnje saradnje opštine Gračanica i Kraljeva, na planini Goč, kao gosti grada na Ibru ovih dana na petodnevnom odmoru boravi ukupno 37 učenika osnovnih škola sa teritorije ove opštine na Kosovu i Metohiji i četvoro njihovih nastavnika.

Gradonačelnik Terzić sa najdražim gostima, Foto GU u Kraljevu

Grupu dragih gostiju na pitomoj planini poviše Kraljeva obišli su gradonačelnik dr Predrag Terzić i predsednica Opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić sa saradnicima.

- Izmamili ste 37 osmeha naše dece i podarili im pet lepih dana druženja i uživanja.

Vaš i naš cilj je isti, a to je i politika naše države, da sva deca imaju ista prava i iste uslove za odrastanje kako bi videla mogućnost da svoju budućnost grade tamo gde su i rođena - rekla je ovom prilikom predsednica opštine Gračanica, zahvaljujući se Kraljevčanima na gostoprimstvu, prijateljstvu i saradnji.

Ona je dodala da su deca iz osnovnih škola sa teritorije opštine Gračanica vredni i dobri đaci, koji nisu imali mnogo prilika i mogućnosti za ovakva putovanja, izrazivši nadu da će i buduće generacije mališana letovati i zimovati na Goču, kao i da će imati priliku da uzvrate gostoprimstvo mladim Kraljevčanima.

- Uveren sam da će deca koja su posetila Kraljevo i Goč nastaviti kontakte sa svojim ovdašnjim vršnjacima, da će se roditi nova prijateljstva i da ćemo u godinama koje slede nastaviti da negujemo tradicionalno dobre odnose - poručio je dr Predrag Terzić, prvi čovek grada na Ibru.

U DOMOVIMA VRŠNjAKA

UČENIKE iz Gračanice ugostili su i vršnjaci iz Osnovne škole "Živan Maričić" u Žiči kod Kraljeva, sa kojima su zajedno bili na nekoliko časova i zasadili deset sadnica belog bora kao simbol prijateljstva. Sa svojim domaćinima, mališani su ovom prilikom posetili srednjovekovni manastir Žiču i Narodni muzej u Kraljevu.

Pogledajte više