NOVA STOMATOLOŠKA STOLICA ZA NAJMLAĐE PACIJENTE: Promene na Dečijem odeljenju Doma zdravlja u Trsteniku

S.BABOVIĆ

03. 03. 2022. u 15:37

ODELjENjE dečije stomatologije u Trsteniku dobilo je novu stomatološku stolicu, kupljenu sredrstvima lokalne samouprave od 1.386.000 dinara.

Foto: OU

Ovo je prvo zanavljanje medicinske opreme u ovoj službi Doma zdravlja „Dr Sava Stanojević“ nakon skoro osam godina.

- Stare stolice su se često kvarile i dosta je novca odlazilo na popravke - kaže dr Snežana Vukmirović, načelnica Stomatološke službe.

- Nadam se da će mališani sada imati bolje usluge, a svakako će našim zubarima biti olakšan rad.

Foto: OU

Prema rečima dečijeg stomatologa dr Zorice Jaćimović, efikasnost u lečenju najmlađih pacijenata osim od stručnosti i veština lekara, zavisi i od opreme koja se koristi u toku rada. Posebno je važno zdravlje usta i zuba, kao i stvaranje navika kod dece da redovno dolaze na kontrolne preglede.

U upravi Doma zdravlja najavljuju da je nabavka stomatološke stolice samo početak, kao i da je u planu za se ove godine kupi još jedna stolica.

Osim stolice, Dom zdravlja nedavno je dobio i novu digitalnu vagu za merenje beba čija je verenost 55.000 dinara i koja će se koristiti u radu Službe patronaže, a već je u funkciji,kako su „Novosti“ pisale, savremen digitalni mikroskop za citoskrining karcinoma grlića materice u vrednosti od 450.000 dinara.

BONUS VIDEO: 

SNIMAK NAPADA NA DETE U ŽELEZNIKU: Muškarac išamarao dečaka nasred ulice

Pogledajte više