U „BANATSKOJ KUĆI“ I LALA I LUDAJA: Turistička organizacija Kikinde otvorila prvu pravu suvenirnicu

Rada Šegrt 03. 03. 2022. u 11:48

TURISTI koji dolaze u Kikindu, kao i građani koji prijateljima žele da poklone suvenir iz svog grada, više neće biti na muci gde da pronađu figuru Lale na ludaji, sovu, bundevu od keramike ili neki drugi suvenir koji će ih podsećati na ovaj grad.

Foto: R. Šegrt

Sve to, i još više, sada mogu da kupe u „Banatskoj kući“. Tako se zove suvenirnica u Kikindi koju je otvorila Turistička organizacija grada u saradnji sa lokalnom samoupravom. To je prva prava suvenirnica ovog grada, u kojoj je ujedno i turistički info- centar.

- U ponudi su isključivo proizvodi lokalni proizvodi,  koje su izradili majstori i preduzetnici iz našeg grada i okoline. To je razna hrana od bundeve, lepo, praktično i adekvatno upakovana, zatim posuđe od keramike izrađeno u radionici u Ruskom Selu, nakit od kože iz radionice u Kikindi, keramičke šolje koje podsećaju na naše sove utine, vina iz Mokrina koja dobijaju međunarodna priznanja i sve ono što asocira na naš grad – objašnjava Jasmina Milankov, v.d. direktorka Turističke organizacije Kikinde.

Lep naziv “Banatska kuća” odabran jer je Kikinda na severu Banata, pa se i na ovaj način daje značaj geografskom prostoru na kojem se nalazi sa svim specifičnostima i bogatstvu različitosti.

- Ovde živi više naroda i nacija i sve ih uključujemo u zajednički naziv „Banatska kuća“ - navodi Milankov.

Pogledajte više