RAZGOVORI O SARADNJI: Sastanak gradonačelnika Niša i Novog Sada

Novosti online 28. 02. 2022. u 13:08

GRADONAČELNIK Novog Sada Miloš Vučević sastao se danas sa gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski u Gradskoj kući u Novom Sadu.

Foto: Instagram

- Sastao sam se danas sa gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski u Gradskoj kući sa kojom sam razgovarao o kreiranju jedinstvenog Omladinskog centra u Nišu koji bi pored tog grada, obuhvatao i okolne okruge, a po uzoru na iskustvo Novog Sada u toj oblasti. Razmatrali smo modalitete saradnje između gradske administracije i omladine iz nevladinog sektora i usaglasili da je pored podrške koja treba da postoji na lokalnom nivou, neophodna pomoć i sa nacionalnog nivoa, a da su dobrodošle i neinstitucionalne donacije i sponzorstva - objavio je Vučević na Instagramu.

- Na sastanku je razmatrana težnja Niša da primeni novosadsko iskustvo u kreiranju jedinstvenog prostora za mlade ugledajući se na Kreativni distrikt u tzv. Kineskoj četvrti, koji odlično funkcioniše pod okriljem OPENS-a. Zaključili smo da je neophodno animirati mlade da učestvuju u kreiranju omladinske politike, da im za to treba dati podstrek, ali i obavezati ih odgovornošću, jer je to budućnost i temelj razvoja svakog grada - zaključio je Vučević.

BONUS VIDEO: OVDE U TIŠINI MOLITVE NASTAJU LEKOVITI MELEMI: Manastir Svetog Apostola Tome


 
 
Pogledajte više