BAZARI ZDRAVLJA ŠIROM VRŠCA: Do kraja aprila preventivni pregledi u svim vršačkim selima

Jelena J. Baljak 25. 02. 2022. u 18:09

DOM zdravlja Vršac će u naredna dva meseca organizovati bazare zdravlja u svim seoskim mesnim zajednicama, kako bi i stanovnicima vršačkih sela, koji su u prethodnom periodu bili „zakinuti“ za usluge lekara u svojim mestima, pružili priliku da se preventivno pregledaju.

Foto: J. J. Baljak

- Kao što je dobro poznato, zbog trenutne epidemiološke situacije stvorila se potreba da se svi lekari angažuju u kovid-ambulanti, pa seoske ambulante u prethodnom periodu ili nisu radile ili su to činile povremeno. U želji da svim našim sugrađanima omogućimo preventivne lekarske preglede, odlučili smo da organizujemo bazare zdravlja, koji će trajati do kraja aprila prema utvrđenom rasporedu – najavio je direktor Doma zdravlja dr Borko Minić.

Prvi bazar biće organizovan u ponedeljak, 28. februara u Pavlišu. Potom slede Parta (4. mart), Vlajkovac (12. mart), Veliko Središte (14. mart), Straža (16. mart), Jablanka (18. mart), Kuštilj (19. mart), Gudurica (21. mart), Mesić (23. mart), Mali Žam (25. mart), ponovo Pavliš (26. mart), Zagajica (28. mart) i Šušara (30. mart). Preostala sela će doći na red tokom aprila.

Svi zainteresovani meštani moći će da urade pregled kod lekara opšte prakse, da mere krvni pritisak i šećer u krvi, obave EKG snimanje, procenu stanja uhranjenosti i da dobiju savete o ishrani i faktorima rizika.

U Vlajkovcu, Pavlišu i Kuštilju će biti rađeni i oftalmološki pregledi, dok će u ambulantama u Uljmi, Izbištu i Pavlišu biti organizovani i preventivni ginekološki pregledi.

Dovoljno je da pacijenti ponesu samo ličnu kartu.

Pogledajte više