DVA KONKURSA ZA POLJOPRIVREDNIKE U PARAĆINU: Iz opštinske kase subvencije za nabavku opreme i kamate za kredite

Zorana Rašić 24. 02. 2022. u 13:47

OPŠTINA Paraćin raspisala je dva konkursa namenjena registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima u aktivnom statusu – za investicije u fizičku imovinu gazdinstva i za finansiranje kamate za uzete poljoprivredne kredite.

Foto: Z. Rašić

Po prvom konkursu Opština obezbeđuje 50 odsto subvencije za vrednost investicije bez uračunatog pdv, realna visina podnetog zahteva treba da bude od 30.000 do 200.000 dinara, a ukupno je za ovu namenu opredeljeno 12 miliona dinara. Sredstva se dodeljuju bespovratno za nabavku mašina i opreme u stočarstvu, priplodnih grla stoke, mašina za obradu zemljišta, plastenika za proizvodnju voća, povrća i cveća, sadnica, opreme i sistema za navodnjavanje, sistema za protivgradnu zaštitu, nabavku novih pčelinjih društava i  drugo...

Rok za konkurisanje je do 11. marta.

Za konkurs za finansiranje kamate za poljoprivredne kredite ugovorene ove godine predviđeno je ukupno 1,5 miliona dinara za kredite u iznosima od 50.000 do 500.000 dinara, sa rokom vraćanja od 12 meseci. Opština obezbeđuje isplatu sto odsto efektivne kamate, a najviše 60.000 dinara po zahtevu.

Ovaj konkurs je otvoren do utroška sredstava,  najkasnije do prvog decembra.

Pogledajte više