NAJBOLJIMA URUČENI PEHARI I MEDALJE: Završen Kadetski festival Šahovskog saveza centralne Srbije

Zorana Rašić 16. 02. 2022. u 20:46

TAČNO 125 mladih šahista i šahistkinja - 82 dečaka i 43 devojčice – takmičili su se u Paraćinu na 24. Kadetskom festivalu Šahovskog saveza centralne Srbije.

Foto: Privatna arhiva

U sali Bazena „Prestiž“ tokom tri dana održano je devet različitih turnira u muškoj i ženskoj konkurenciji u više kategorija – do 8, 10, 12, 14, 16 i 18 godina, kao i u apsolutnoj konkurenciji omladinaca i omladinki.

Na ceremoniji zatvaranja nagrade su najboljima uručili Lidija Vučković, predsednik ŠSCS, Saša Jevtić, predsednik Skupštine ŠSCS i direktor festivala i Milivoje Milivojević, sekretar tog šahovskog saveza.

U apsolutnoj konkurenciji omladinki pobedila je Anđela Dinić iz Vlasotinca, a u muškoj konkurenciji u istoj kategoriji najbolji je bio Aleksa Mićić, Kragujevac.

 Kao prateća manifestacija festivala održan je seminar za sticanje zvanja šahovskih sudija. Po rečima predavača, međunarodnih šahovskih sudija Branislava Šuhartovića i Zorana Bojovića, ovo je bio jedan od najjačih seminara u njihovoj karijeri, a svih jedananest polaznika je položilo i dobilo zvanje sudije.

Pogledajte više