NAPOKON DAN BEZ PREMINULIH: Korona virus u rudničko-takovskom kraju

M. BOŠNjAK

15. 02. 2022. u 15:28

U KOVID zoni Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu srećom nema smrtnih slučajeva tokom minula 24 sata, u odnosu na prethodne dane.

Foto: M. Bošnjak

U ovoj „crvenoj“ zoni trenutno se leči 29 pacijenata.

- Kod njih 21 potvrđen je korona virus, šestoro ima negativne rezultate testiranja. Tokom protekla 24 sata u našu bolnicu primljene su tri osobe sa simptomima koji ukazuju na virus korona, jedan pacijent prevezen je u Klinički centar u Kragujevcu, osam pacijenata otpušteno je na kućno lečenje – izjavio je danas dr Predrag Šutić, v. d. direktora milanovačke bolnice.

Najnoviji broj osoba, inficiranih virusom korona, sve u nadležnosti Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu, biće, najverovatnije, poznat prvog radnog dana nakon praznika, i zbirno za sve prethodne praznične dane, prema ustaljenoj praksi te medicinske ustanove.

Od marta 2020. godine, to jest od početka epidemije kovida-19 do danas, u rudničko-takovskom kraju preminulo je 226 osoba. U celom tom periodu, korona virusom ukupno ih je, prema dosadašnjim zvaničnim podacima, zaraženo 10.038. Od tog broja, samo od početka avgusta prošle 2021. godine do danas, obolelo je njih 7.522, od kojih 1.019 dece.

BONUS VIDEO:

EKSKLUZIVNO: Novosti sa čuvarima kopnene zone bezbednosti

Pogledajte više