SVE VIŠE ZARAŽENIH: Najnoviji podaci o epidemiološkoj situaciji u Pirotskom okrugu

V.Ć.

14. 02. 2022. u 15:11

PREMA podacima pirotskog ZZJZ, u dane vikenda, registrovano je 239 labroatorijski potvrđenih slučajeva infekcije kovid 19, od ukupno 445 testiranih osoba.

Foto: V.Ćirić

U Pirotu je zaraženo 148, u Beloj Palanci 63, u Dimitrovgradu 16 i na području Babušnice 12 osoba. Procenjuje se da je broj zaraženih daleko veći, ali se mnogi sa simtomima infekcije ne javljaju lekarima niti se testiraju-kažu lekari te zdravstvene ustanove.

U Opštoj bolnici u Pirotu, pod posledica infekcije trenutno je na lečenju 29 osoba i to:16 iz Pirota, 9 sa područja Palanke, 1 pacijent iz Babušnice, 1 iz Beograda, i dva pacijenta  iz Doma za stare  u Dimitrovgrada. U Bolnici su od posledica zaražavanja preminule dve osobe.

U tijabarskoj kovid ambulanti  tokom vikenda obavljen je 351 pregled od kojih j e 226 prvih i 125 kontrolnih. U istom periodu, u Dečjoj kovid ambulanti na Keju obavljeno je 165 pregleda, od kojih je 109 prvih i 56 kontrolnih.

Od početka godine, na području okruga  registrovano je 5.530 slučajeva zaraze i 31 smrtni slučaj izazvan infekcijom koronavirusa. Lekari Centra za kontrolu i prevenciju bolesti pri ZZJZ procenjuju da je broj zaraženih sve veći i da je epidmeioloka situacija u okrugu vanredna.

BONUS VIDEO: MUK NA GROBLjU: Narod pali sveće za preminulu Snežanu Pantić    

 
     

                                                                                                             

Pogledajte više