USKORO NOVI PARKING: Rešen dugogodišnji spor, Somborci dobijaju prostor za oko 300 automobila

J.BEKIĆ

10. 02. 2022. u 22:05

OVIH dana je završen dugogodišnji sudski spor između nekadašeg preduzeća „Prokupac“ i Gradske uprave u Somboru, u korist grada.

Foto: J.Bekić

Prema rečima Luke Milanovića inženjera drumskog saobraćaja,člana Saveta gradske MZ Venac i člana Saveta za bezbednost saobraćaja ovog grada, na površini od 2.830 metara kvadratnih u vlasništvu lokalne samouprave na Vencu Petra Bojovića,u blizini Hotela „Sloboda“ i Gradskog muzeja, će biti izgrađen više etažni parking prostor za oko 300 automobila.

Komunalci trenutno raščišđavaju zapušteno dvorište „Prokupca“ pa će na ovom mestu početi izgradnja novog parkirališta.

-Rešenjem ovog problema u gradskom jezgru omogućiće se lakše parkiranje vozila,kao i jednostavnije uključenje u saobraćaj,ali će se dobiti i više parkin mesta-kaže Milanović.

Osim toga,MZ Venac će u saradnji sa Gradskom upravom rešiti problem završetka biciklističke staze u okviru Venca, na način ulaganja preko javno privatnog partnerstva. Izgradnjom biciklističkih staza i njihovim umrežavanjem povećaće se bezbednost dvotočkaša,inače dugogodišnjeg problema.

Prilikom izgradnje Trga Koste Trifkovića u centru grada izgubljeno je 96 mesta za parkiranje i novi prostor bi to nadoknadio.

Pogledajte više