PROPUSTI NEIMARA ODLOŽILI USELJENJE: Stanovi za izbeglice u Subotici završeni još lane, ali nisu prošli tehnički prijem

J. L.

07. 02. 2022. u 07:15

ZAVRŠENI su još prošle godine, ali stanovi namenjeni socijalnom stanovanju u subotičkom naselju Zorka još čekaju stanare.

Zgrada je završena još prošle godine, Foto J. L.

Još se otklanjaju nedostaci zbog kojih još uvek nije završen tehnički prijem objekta. Ukoliko sva procedura bude tekla po planu, korisnici bi mogli da uđu u svoje stanove već polovinom februara.

- Izvođač radova otklanja primedbe koje je dala komisija koju je formirao Grad Subotica i deo komisije za tehnički pregled same zgrade. Dok se primedbe ne otklone nije moguće da komisija za tehnički pregled da pozitivan izveštaj, odnosno, ne može da se podnese dokumentacija za izdavanje upotrebne dozvole - objašnjavaju u Sekretarijatu za investicije i razvoj.

- Postoje dve posebne komisije za tehnički pregled, koje treba da daju svoje pozitivne izveštaje i tek tako može da se aplicira za izdavanje upotrebne dozvole. Useljenje stanara se može očekivati tek posle izdavanja upotrebne dozvole za predmetni objekat, što na osnovu svega iznetog očekujemo u drugoj polovini ovog meseca.

U izgradnju dve lamele sa 44 stana uloženo je 170 miliona dinara sa PDV-om, koje je isfinansirala Banka za razvoj Saveta Evrope. Grad Subotica je imao obavezu da izgradi kompletnu komunalnu infrastrukturu oko samog objekta i za sam objekat, u šta je uložio 43,5 miliona dinara sa PDV-om. Od ukupnog broja 12 stanova je namenjeno za socijalno stanovanje izbeglica, socijalno ugrožena lica i porodice koje zbog hroničnih, fizičkih ili mentalnih bolesti ili invaliditeta člana/ova porodice ne mogu da obezbede stambeno rešenje. Zatim, jednoroditeljske porodice sa detetom ili decom mlađom od 18 godina i/ili studentom odnosno studentima mlađim od 26 godina, stara lica (samci i parovi) sposobni za samostalan život uz povremenu podršku i domaćina socijalnog stanovanja. Preostala 32 stana su namenjena za stambeno zbrinjavanje porodica izbeglica, davanjem u zakup sa mogućnošću kupovine.

RANG-LISTE

- KONAČNA lista reda prvenstva po navedenom konkursu doneta je 27. septembra 2019. S obzirom na to da je, posle donošenja konačnih lista, preostalo nedodeljeno tri stambene jedinice za socijalno stanovanje i šest stambenih jedinica za zakup sa mogućnošću kupovine, raspisani su novi javni pozivi radi dodele preostalih stanova - objašnjavaju nadležni.

- Rok za prijavu je istekao 24. februara 2020. godine.

Pogledajte više